måndag 28 september 2009




sot kishim per drek "imam bajelldi"


Perberja:
per 5 persona

3 cope patellgjan
bukur te medhenj
1/2 kg mishe te bluar
2 qepe
3 ve
pak mill
krip
veget
gjalp(smör)
nje konzerv 300gr.domate
Pergatitja:

Se pari i qeron patellgjanet ne ren,si te them via via ..e qeron nje vi me thike nje e kalon,
pastaj i pren ne rrath sikurse patatet per musak ,por pak me te trasha,i krypos dhe i len
me pushu me krip nja nje ore....pastaj i shperlan me uj te ftoht dhe i qet mbi leter kuzhine
qe te kullohen...
3 ve me pak krip edhe nja 2 luge supe uje i tund mire me pirun
pak mill ne nje pjate ...ku i millos rrathet e patellgjanve pastaj i
fute ne ve dhe i fergon ne fertere me vaj te nxeht ,ne temperatur
te mesme derisa te fitojn nje ngjyr ari...
kur te fergohen i qet mbi leter te kuzhines le te kullohet nga yndyra..

Pastaj i grine qepet i qet nja dy luge gjalp dhe i fergon gjersa te zbuten
mire i shton mishin e fergon mire dhe i shton
1 luge sup.veget pak krip
1 luge kaf.biber te kuq
pak biber te zi ...mishin e perzin mire i shton edhe pak magdanaz...

pataj i rendon ne tepsi (30 cm) te cilen e lyn me pare me gjalp...
nje rend patellgjan pastaj ia qet mishin...
nje konzerv domate 3oo gramshe , ia qet permbi mishe gjysmen
e konzerves domate,pastaj i qet edhe patellgjanet tjere permbi
dhe tani i qet edhe domatet e mbetura permbi edhe pak magdanoz
dh ne fund i qet nja dy tri luge gjalp permbi...
e pjek nja 35-40 min.ne 180 grad, apo mvaret nga furra...
e servon me nje sallat te mire....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar