tisdag 15 december 2009



Embelsir me kakao

Keshtu e quajn Suedezet ket embelsir e mua me perkujton ne shijen e nje embelsire
te ne e quajshin "polubac" te them shqip ..puthje.. qe gjithmon qeshnim kur hynim ne embeltore afer shkolles si e kerkonim embelsiren (brko daj mi jedan poljubac)
i bie ma jep nje puthje hehe)ashtu e thirnim te zotin e embeltores ,kushtonte 5 dinar ateher ,ishte e rumbullaket shijen shume te ngjajshme me ket embelsir suedeze dhe kuptohet se u ndajke ne disa kafshat te vogla se nuk mundeshe me e hanger vet pa e nda me shoqeri..
Receptin e kam mare para nja 15 viteve kur suedisht nuk disha fare..eshte nje embelsire e shpejt e shijshme dhe shum e dashur dy dite nuk mundet te qendroj ne frigorifer se fshihet menjeher ,Genci i han nja 5-6 cop per nje her sikur buken...heh
ne suedi e nfin te gjithe ka receta te ndryshme mua ky me pelqen me se shumti..

Perbersit :

5 ve
2 1/2 sheqer
4 1/2 miell
2 l.kaf.bakin
2 l.sup.kakao
2dl. qumsht
200 gr.gjalp (margarin)


Filli:

3 1/2 sheqer pluhur
100 gr. gjalp (margarin)
e shkrir
3-4 luge kafe te ftoht
1 l.sup.kakao
2 luge vanil

Piqet ne 175 c per afer.15 min.

Pergatitja:

S´pari e shkrin gjalpen i shton qumshin e foht,
i rahe vet me sheqer mire dhe i shton miellin
te cilin me pare e ke perzi me bakin dhe kakao
dhe ne fund i shton gjalpen te perzier me qumsht
brumin e pergatitur e qet ne tepsi te lyer me pare
me vaj dhe miell,apo une i qes buke te grir (prezla)
apo sued.ströbröd .
dhe pasi te piqet dhe te eshte ftofe embelsira i shton
fillin permbi, dhe ne fund i qet kokos permi..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar